Vinter, sødme og rødme
Vinterens sødmefyldte drik
For et år siden sendte jeg opskriften på denne skønne vinterdrik ud – og jeg tænker, den er værd at lave igen i år.
Skal den være klar til nytårsaftens velkomstdrink, ja, så må du i gang nu. Den skal gerne stå i min. 3 uger.
Jeg synes, at drikken er så smuk i farven, så den som velkomstdrink forener julen med nytåret, med hjerter, glæde og kærlighed.
Den er sødmefyldt og smuk i sin røde farve.
Tyttebær eller tranebær – det er lige meget.
Det smager fantastisk, og så er der den røde farve.
Du skal bruge:
500 gr tytte- eller tranebær
1 flaske vodka – selvfølgelig uden smag
2 dl. vand
250 gram økologisk sukker
Sådan gør du:
Skyl bærrene godt og hak halvdelen af dem groft.
Sæt alle bærrene i fryseren natten over og tø dem så op igen.
Kog vand og sukker til en sukkerlage
Fyld bær og sukkerlage på en flaske eller
en glaskrukke med låg.
Hæld vodka over.
Lad blandingen stå på køl i 3 uger.
Filtrer bærrene fra – og din drik er klar……
Du kan drikke den, som den er, i små glas.
Til velkomstdrink er
5 cl “bærdrik” sammen med 7 cl bobler
(du vælger selv, hvor sød) – en fantastisk kombination.
Vintertid kan være hyggetid…..