25 kroner og en blomme….
Det er efterår, selv om jeg ikke er meget for at indrømme det……
Solen har dog stadig magt indimellem bygerne, og det er der, jeg vil rette mit fokus
– hele året.
I vores have har vi et blommetræ, og i år har jeg aldrig set så mange blommer før.
Jeg har plukket og plukket – mest til min mor, som tryller alverdens desserter og marmelader frem – men også til mig selv.
Så sådan en efterårsdag i september er jeg selv gået i gang med at koge blommemarmelade.
Det er så friskt og lækkert, at jeg giver dig opskriften, mest som en lille lækker detalje, du selv kan gå i gang med.
Som om min kreativitet i henhold hertil ingen ende vil tage, har jeg også bagt knækbrød. Den sunde af slagsen.
Den opskrift får du også.
Blommemarmelade
1200 gr. udstenede blommer
450 gr. rørsukker
50 gr. skrællet og revet ingefær – eller mere efter smag
2 tsk. vanilje
1 brev geleringspulver
Kog sukker, blommer, vanilje og ingefær i ca. 5 min.
Tag det af varmen og lad det køle, så du kan blende det med en håndblender.
Sæt det derefter over varmen igen og bland geleringspulveret i under god omrøring.
Lad det småkoge i 20 minutter.
Klargør glas og hæld marmeladen på. Luk straks lågene til.
Voila!
Knækbrød af den mega sunde slags
3,5 dl rugmel
2,5 dl havregryn
1,5 dl tørrede tranebær
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
2 dl groft hakkede mandler
1 tsk. salt
1 dl olivenolie
Rør hele molevitten sammen og fordel det på bagepapir på 2 bageplader.
Læg bagepapir over og rul ud til en jævn flad dej.
Bag ved en forvarmet ovn på 200 grader i 25 minutter til det bliver gyldent.
Skær i passende stykker og afkøl på en rist.
Det er lækkert!
Nyd de lækre sager til en god kop kaffe, så varer sommeren lidt længere.