Bare lidt salat
Tre salater – nemt i sommervarmen
Ferie og overskud – tid. Også tid til det, der kan gå lidt stærkt i hverdagen.
Frokosten for eksempel.
Når jeg åbner min hytteret og groft skårede røde peberfrugter, en klapsammen med parma eller en grøn juice, tænker jeg ofte på dem her:
Mine frokoster i Malaga……..
Nå, men så kommer de på om aftenen. Her er tre gode salater, som står sig godt til de fleste hovedretter.
Mængden af ingredienser kan du selv variere efter smag.
Glæd dig næste dag over at få en rest med til frokost.
Rødkålssalat – 4 personer
Dressing til både rødkålssalaten og jordbærsalaten:
Akaciehonning, et drys knust chili, æblecidereddike og olivenolie. Smag til.
¼ rødkål, en rød peber, to håndfulde vindruer, en håndfuld mandler, 6 små abrikoser og en håndfuld tørrede tranebær og mandler.
Sådan:
Hak ¼ af rødkålen fint
Skær rød peber i små stykker, abrikoserne i skiver og vindruerne i halve stykker.
Bland det sammen og hæld dressing over.
Rist mandlerne på en pande.
Drys mandler, tranebær og blåbær over og server.
Proteinrig pastasalat – 2-4 personer
Dette er en proteinrig og meget mættende salat.
Guf at gemme lidt til frokosten næste dag.
250 gr grøn ærtepasta, 1 glas grøn pesto, en håndfuld, ristede og saltede kikærter, 6 – 10 cornichoner, 100 gr. tørrede abrikoser.
Sådan:
Kog pastaen efter anvisning på pakken – køl den af og bland derefter en spiseskefuld olivenolie i.
Skær abrikoser og cornichoner i små stykker og bland det hele med pastaen.
Rør pestoen i.
Drys med kikærter.
Bland det hele.
Nam – nam
En rigtig sommersalat – 4 personer
1 bakke jordbær, et bundt asparges, et hjertesalat, 1 -2 avokado, 4-6 små abrikoser og en håndfuld blåbær.
Sådan:
Skyl og skær salaten.
Skyl og rens jordbærrene (den grønne stilk skal af) og skær dem i halve.
Skær abrikoserne i skiver – ligeledes avokadoen.
Rens og skær asparges i stykker a 1 cm.
Bland alle ingredienser.
Bland med dressing og drys blåbær over.
Bon appetit