Smag for blåbær
Smag for blåbær
“I found my thrill
On Blueberry Hill
On Blueberry Hill
When I found you
The moon stood still
On Blueberry Hill
And lingered until
My dream came true”
Sådan lyder de to første vers af Fats Domino´s sørgmodige sang, Blueberry Hill.
Min smag for blåbær er ikke sørgmodig – tværtimod sprængende energifyldt.
Denne sommer har jeg for alvor åbnet øjnene for blåbærrets helse og smag.
Du kan synes, det er et lidt mærkeligt indlæg, men jeg vil nu engang dele noget af det, jeg har opsnappet omkring blåbær.
Karen Lyager beskriver, på sin blog, blåbærret som en suveræn vinder i forhold til naturlige råvarers indhold af antioxidanter. Googler du ”hvorfor er det sundt at spise blåbær”, ja så får du en lang liste med veldokumenterede forskningsprojekter, der viser, hvad der er så godt ved blåbær.
Der er 7 gode grunde, 8, 9, ja faktisk 11 gode grunde til at spise blåbær – og de ligner hinanden.
Du får lidt fra min søgen, lidt af det, der inspirerer mig:
Godt for hukommelsen – formodentlig beskyttelse mod demens
Reducering af mavefedtet – det siges mandler også at gøre, men de feder bare så meget
Reducering af risiko for hjerteanfald
Kræftforebyggende
Forebyggende for rynker, diabetes og giver flow i tarmsystemet……
Det er en vinder – for alt og i hvert fald hos mig.
Det anbefales, at man spiser løs. Det gode ved blåbær er, at du kan spise lige så mange, du vil, det bliver kun bedre. Hvor tit er det lige, man finder sådan et produkt?
Mindst en håndfuld blåbær pr. dag.
Det kan være friske eller frostne.
Jeg bruger dem på havregrød om morgenen.
I salater.
Som snack.
På skyr osv.
Det er ret nemt, for de smager godt.
De kan være lidt dyre, men der er ofte tilbud, synes jeg.
Sammenlignet med en pose slik, chokolade, kage, og hvad man ellers fylder sig med – ja, så er det et ok bytte.
Måske jeg skulle sætte en gang blåbærlikør over……..
Den tæller nok ikke lige på sundheden, men hvis jeg gør, så får du lov at se med her på bloggen.
Det handler i bund og grund om livskvalitet!