Skip to content

Kvinde med kant

  • Forside
  • Om mig
  • Boostet til dig
  • Portrættet
  • Detaljen
  • Smagen af frihed
  • Blog
  • Kontakt
1. september 2018 / Smagen af frihed

Smag på Tarifa

Trænger du til et break i efteråret. Sådan en uges tid væk fra det daglige, ja, så tag til Andalusien.

Nyd et par dage i Malaga by, tag et smut til Gibraltar og kør så helt ned til det sydligste punkt, der, hvor Afrikas kyst toner frem bag havet kun 15 km væk.

 

Tag til Tarifa. Tarifa er en hyggelig og lidt speciel lille by, som ligger helt nede ved havet. Byen er kendt for kitesurfing og brede hvide strande.
Jeg var der denne sommer, og jeg faldt pladask for byens charme og liv.

                           

Forestil dig sådan et ungdommeligt hippiemiljø, bohemeflippede cafeer og små butikker, der byder på mere end bare souvenirs. Om dagen skinner solen skarpt på de hvide huse i de meget smalle gader. Der er lidt stille – og så alligevel er der liv.

 

 

 

Om aftenen springer butikker og cafeer ud – steder, hvor du om dagen troede, at den dør, der var lukket hørte til en privat bolig. Det bugner af liv og gode muligheder for både drinks og mad. Og det er venlige mennesker, du møder. Lidt stille, måske generte, fordi engelsk ikke lige er det, de helst begiver sig ud i, men bag det lidt alvorlige ansigt ligger venligheden, og den ses i deres øjne.

Den ro, der præger dagen i byen, er ret fantastisk. Der er et omsluttende lys, en mættende stilhed og mulighed for at sidde nydende på en cafe, typisk lidt oppe ad en gade, væk fra hovedgaden, som langt fra ligner hovedgaderne hos os. Alligevel, find en sidegade.

Tænk dig at sidde over for butikken med den lyserøde kjole og nyde din frokost, velvidende, at du bagefter må over og kigge nærmere på den lille bitte butik!

Din frokost kan se sådan ud!

Groft bondebrød med Salmorejo, gjort tyk som creme, sortfodsskinke, lidt æg og så balsamico-sirup pyntende og velsmagende som afslutning. Det er spansk, det er lækkert.

Salmorejo er egentlig en suppe, men du kan tykne den, så den kan smørres på brød som her.

 

Jeg har prøvet det. Det er let.

Tomater, hvidløg, olie, hvidt brød….

Sådan her:

 

Blend 1/2 kg modne tomater og si det hele fri for kerner.
Tilsæt 4 fed hvidløg ( du ved selv, hvor stærkt, du kan lide det),  salt og lidt olie – blend.
Så skal du tage hvidt brød, skære skorperne af og smuldr det i tomatblandingen.
Jo mere brød, jo tykkere bliver “cremen” – prøv dig frem.
Blend hele molevitten – Voila din egen Salmorejo er klar.
Smør cremen i et godt lag på et lækkert stykke brød.
Skær parmaskinke i små stykker og læg det på cremen.
Hak en lille smule kogt æg – smuldr det over – og så……. så kommer pynten, som også smager, faktisk lidt som prikken over i´et.

Balsamico-sirup

Jeg prøvede mig frem med balsamicoeddike og rørsukker.
Du hælder fx en dl balsamico og ca. 1/2 dl rørsukker i en gryde.
Lad det koge ind, så det får en god tykkelse og sæt det i køleskabet.
Her bliver det tykkere endnu.

Klar til at pynte din mad med.

 

 

 

Et par dage i Tarifa er nok, medmindre du vil kitesurfe eller ligger ved stranden flere dage.
Der er selvfølgelig rig mulighed for at tage på tur i oplandet og så vende tilbage til smørhullet og nyde aftenen der i en af de finurlige små cafeer eller restauranter. Det gjorde vi.

 

 

 

– og det var et godt valg, som du måske kan fornemme her på billederne.

 

I hvert fald både var, er og ser jeg glad ud…. gode minder.

 

Hotellerne er bedst at finde midt i byen. Vi fandt et super hyggeligt hotel med et af de mindste værelser, jeg har været på, men så til gengæld en stor terrasse, hvor vi med lyden af byens liv kunne nyde et sidste glas rødvin, inden aftenen var omme –

–  med denne udsigt

 

 

Når jeg lukker øjnene og lader mine tanker gå tilbage til dagene der, ja, så mærker jeg igen glæden, friheden og kærligheden.

 

 

Post navigation

Previous Post:

Hold fast i……dig

Next Post:

Fatima, Miriam og Maria – en fortælling om fred

Seneste indlæg

  • Kvinder – kæmp
  • Forstå og slip
  • Mere dans….
  • Novembertanker
  • Stærk Overgang
©2023 Kvinde med kant - Powered by Simpleasy